top of page

Press and reviews.

70899397_976549906018406_1563165244438609920_n.jpg

"Muzikant met gevoel voor kraakheldere composities. Alles netjes voorzien van een begin, een midden en een duidelijk eind. En haarscherpe vocals van de warmere soort."
 

Kinkystarcesoir.wordpress.com

"Ongelofelijk sympathieke artiest, erg fijne communicatie en fantastische samenwerking. Het optreden was een groot succes. Jim Cain kreeg zonder moeite een weide van 200 personen mee en zorgde voor sfeer met zijn warme stem, karaktervolle gitaar- en harmonicawerk. Over zijn show zal nog lang nagepraat worden!"
 

Divino Night, Koersel

"An excellent performance – [he] impressed many of our older performers with his youth and skill! None of us remember being that good that young [...] Jim Cain is the future of contemporary folk music"
 

The Brussels Folk Club

"Jim Cain performs with the same passion and commitment as I did when I was his age. I admire that in him greatly"
 
Daithi Rua (IR)

"Poignant lyrics that gut you with an honesty and wisdom that goes beyond his songwriting years."
 

Claire Boswell (EN) 

_DSC0725.jpg

"Gewapend met zijn akoestische gitaar en karakteristieke, warme stemgeluid steekt Jim Cain elk (luister)publiek in zijn achterzak. De combinatie van een pakkend gitaargeluid en de interessante songteksten gaan hand in hand.
 
Het hart van de songwriter ligt dan ook bij het schrijven en vertolken van echte, pure songs. Een intiem onderonsje.

Jim Cain heeft alles in huis om zich te ontwikkelen tot een vaste waarde binnen de singer-songwriterscene."

Hitjock Muzieksite

"Dat het gisteren, Jim Cain, zéér ok was, daar in Breda Jazz, op Krottegem in Roeselare!
 

Of hoe fervente Springsteen-adepten maar één optreden nodig hebben om ook Jim Cain-aanhangers van het eerste uur te worden, het gebeurt! Je maakt het mee!"
 

P.R. 

jimcain1.jpg

"Heel mooi optreden in Deurle naar aanleiding van de release van “It’s All Here”. Ondersteund door enkele goeie muzikanten en in een heel gezellige setting werden enkele rakende nummers afgewisseld met melodieuze “hangenblijvers”. Deze mix samen met de grappige bindteksten maken van het optreden een mooi spektakel en nodigen uit tot meer!"

Jacky W.

"Jim Cain bracht een concert in Theater Tinnenpot ten voordele Vzw Metgezel. En het moge gezegd: 'het was memorabel'. Zelden heb ik een optreden beleefd met zoveel impact. Jim Cain combineert een prachtige stem met het passioneel bespelen van het instrument, dit keer een gitaar.
 
Dit kan alleen vanuit een kracht, die Jim Cain overduidelijk bezit. Jim, jij hebt ook een warm hart en dat is al minstens even belangrijk. In naam van alle mensen met een beperking die we op vakantie begeleiden: DANK !"

Y. N.

"Mooie stem en complexloos spel maken van een Jim Cain-concert een intense ervaring. Eigen werk en covers mengen mooi in elkaar. Genieten van begin tot einde."

Bibliotheek Laarne

20220716-IMG_7373.jpg

"Een absoluut verdiende plaats op het Luisterplein. En hij heeft het podium en zijn publiek gepakt. Klasse dus."

Jan B.

Na samen met Jim Cain op een podium gestaan te hebben, kwamen we elkaar nog vaak tegen bij verschillende evenementen. Een uiterst aangename persoonlijkheid die muziek maakt die voor allerlei gelegenheden past. Met zijn doordachte muziek en lyrics heeft hij al snel de aandacht van het publiek. De liefde voor muziek merk je snel. Fijne albums om naar te luisteren en een top artiest om live aan het werk te zien, Jim Cain is your man!

Hanne N.

Interviews and live sessions.

Jim ooit aan het werk gezien? Laat maar weten wat je ervan vond! :)

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page