top of page
Releaseshow "Why We Sing"
Releaseshow "Why We Sing"

wo 05 okt

|

Trefpunt Concertzaal

Releaseshow "Why We Sing"

Jim's full band release show for "Why We Sing".

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

05 okt 2022, 19:30 – 22:00

Trefpunt Concertzaal, Walter De Buckplein 5, 9000 Gent, België

Over het evenement

Op 5 oktober komt mijn nieuwe album "Why We Sing" uit, en dat vieren we met een full band release show in Trefpunt Concertzaal in Gent. Support act by the great Ghent singer-songwriter Anouk Turnock.

//Timing// 

19:30 Doors open.

20:00 Anouk Turnock

20:45 Jim Cain with band

// Featuring //

Elisa De Pauw (piano, electric guitar) Wouter De Smet (tenor sax) Jo Soetaert (drums, percussie) David De Pauw (bas)

Tickets kosten 5 euro in VVK, 6 euro ADK. Bestel hieronder of mail naar contact@jimcain.be

Listen to the first single "Nightwalker" now:

Spotify: https://spoti.fi/3RPNilX

Youtube: https://bit.ly/3RDWpWQ 

Apple: https://apple.co/3TRbLZN 

Bandcamp: https://bit.ly/3AXG7RM 

Pre-order “Why We Sing” nu via: https://bit.ly/3AXG7RM

//

In 2022 viert singer-songwriter Jim Cain tien jaar on the road! Na zijn eerdere albums “For The Road” (2016), “It’s All Here” (2018) en “Streets Before The Fall” (2020) komt Jim met zijn eerste echte studioplaat, en dit keer ook voor het eerst met een full band. In tien nieuwe, persoonlijke nummers gaat Jim op “Why We Sing” op zoek naar een antwoord: waarom zingt een mens? De eerste single “Nightwalker” verschijnt op 8 september, naar het album zelf is het uitkijken naar 5 oktober met een releaseshow in Concertzaal Trefpunt in Gent.

Van de hoopvolle en strijdvaardige opener “A Long Walk” naar het soulvolle “The Road Tells Stories” en het opgewekte country-trainritme van “Nightwalker”, van de late-night piano ballad “Roman Candles” en het intieme “Man On Wire” naar de verschroeiende rocksong “Prodigal Son” en de romantische pop van “Wrong Way Home”, en tenslotte van het elegische “Song To A Ghost” en het gospel-infused “Why We Sing” naar de nostalgische folksong “Carry Your Past”… de invloeden en genres gaan alle richtingen uit… but in the end they’re bringing it all back home.

Met onder andere Elisa De Pauw (Ellis Mane, Sonderwålt) op elektrische gitaar, bas en piano, Wouter De Smet (Mise En Scene) op tenor sax en Jo Soetaert (Wim De Craene, Jan De Wilde) op drums kregen de songs waardige muzikale versterking. Opgenomen, gemixt en gemasterd door David De Pauw van Peacock’s Playground in Deinze, die het album eigentijds, fris en kraakhelder deed klinken.  Enjoy the songs, you’re why we sing.

De eerste single van het album, “Nightwalker”, is nu live op alle streamingplatformen! Pre-order van het album is mogelijk via http://jimcain.bandcamp.com.

Enjoy the songs, you’re why we sing.

Tickets

  • Voorverkoop

    € 5,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page