STREETS BEFORE THE FALL

LISTEN NOW ON SPOTIFY // BUY NOW ON BANDCAMP

Streetsfinal1.jpg

Na “For The Road” en “It’s All Here” komt de Gentse singer-songwriter Jim Cain deze zomer met een nieuwe ep, “Streets Before the Fall”. In volle lockdown dook Jim in zijn schrijfsels van de voorbije jaren en herontdekte hij deze ooit verloren, maar toepasselijke songs.

“Streets Before the Fall” bestaat uit zeven nummers en past perfect in de sfeer van de afgelopen maanden: rauw, intens, bewogen en nog het best benaderd als een diverse verzameling impressionistische schetsen. Van het broeierige en intieme “Limelight” naar het bijtende up-tempo “Mary” tot de hoopvolle afsluiter “Longing Days” geven de nummers blijk van een nieuwe sound die toch nog vertrouwd klinkt.

Deze home recordings zijn een tussendoortje in afwachting van een grotere release en zullen enkel digitaal beschikbaar zijn via jimcain.bandcamp.com. Het album zal je echter ook gratis kunnen beluisteren via Spotify. Bedankt om Jim al die jaren te blijven steunen!
 

Mochten jullie deze muziek een duwtje in de rug willen geven en dit album delen, reviewen, liken of gewoonweg al beluisteren, brengt dat deze ep al dichter bij waar hij thuishoort: bij het publiek. Alvast bedankt om Jim Cain te steunen en hopelijk tot snel op een podium!

“There’s always one new morning
To end our ways
There’s always one new morning
In these longing days”

 

All vocals/instruments by Jim Cain
Recorded, mixed and mastered in Ghent by Jim Cain
Fiddle on “Streets Before The Fall” by Katja Vanderpoorten