top of page

STREETS BEFORE THE FALL
 

  • White Spotify Icon
Streetsfinal1.jpg

Na “For The Road” en “It’s All Here” komt de Gentse singer-songwriter Jim Cain in de zomer van 2020 met een nieuwe ep, “Streets Before the Fall”. In volle lockdown dook Jim in zijn schrijfsels van de voorbije jaren en herontdekte hij deze ooit verloren, maar toepasselijke songs.

“Streets Before the Fall” bestaat uit zeven nummers en past perfect in de sfeer van de afgelopen maanden: rauw, intens, bewogen en nog het best benaderd als een diverse verzameling impressionistische schetsen. Van het broeierige en intieme “Limelight” naar het bijtende up-tempo “Mary” tot de hoopvolle afsluiter “Longing Days” geven de nummers blijk van een nieuwe sound die toch nog vertrouwd klinkt.

Deze home recordings zijn een tussendoortje in afwachting van een grotere release en zullen enkel digitaal beschikbaar zijn via jimcain.bandcamp.com, alsook te streamen via Spotify. Bedankt om Jim al die jaren te blijven steunen!
 

Mochten jullie deze muziek een duwtje in de rug willen geven en dit album delen, reviewen, liken of gewoonweg al beluisteren, brengt dat deze ep al dichter bij waar hij thuishoort: bij het publiek.Thanks!

“There’s always one new morning
To end our ways
There’s always one new morning
In these longing days”

 

All vocals/instruments by Jim Cain
Recorded, mixed and mastered in Ghent by Jim Cain
Fiddle on “Streets Before The Fall” by Katja Vanderpoorten

bottom of page