WWSbanner.jpg

JIM CAIN’S “WHY WE SING”: TEN YEARS OF STORY AND SONG, COMING OCTOBER 5 2022
SINGLE “NIGHTWALKER” OUT NOW ON ALL STREAMING PLATFORMS

 

In 2022 viert singer-songwriter Jim Cain tien jaar on the road! Na zijn eerdere albums “For The Road” (2016), “It’s All Here” (2018) en “Streets Before The Fall” (2020) komt Jim met zijn eerste echte studioplaat, en dit keer ook voor het eerst met een full band. In tien nieuwe, persoonlijke nummers gaat Jim op “Why We Sing” op zoek naar een antwoord: waarom zingt een mens? De eerste single “Nightwalker” verschijnt op 8 september, naar het album zelf is het uitkijken naar 5 oktober met een releaseshow in Concertzaal Trefpunt in Gent.

Van de hoopvolle en strijdvaardige opener “A Long Walk” naar het soulvolle “The Road Tells Stories” en het opgewekte country-trainritme van “Nightwalker”, van de late-night piano ballad “Roman Candles” en het intieme “Man On Wire” naar de verschroeiende rocksong “Prodigal Son” en de romantische pop van “Wrong Way Home”, en tenslotte van het elegische “Song To A Ghost” en het gospel-infused “Why We Sing” naar de nostalgische folksong “Carry Your Past”… de invloeden en genres gaan alle richtingen uit… but in the end they’re bringing it all back home.

Met onder andere Elisa De Pauw (Ellis Mane, Sonderwålt) op elektrische gitaar, bas en piano, Wouter De Smet (Mise En Scene) op tenor sax en Jo Soetaert (Wim De Craene, Jan De Wilde) op drums kregen de songs waardige muzikale versterking. Opgenomen, gemixt en gemasterd door David De Pauw van Peacock’s Playground in Deinze, die het album eigentijds, fris en kraakhelder deed klinken.  Enjoy the songs, you’re why we sing.

De eerste single, “Nightwalker” (08/09), is een ode aan de E-Street sound met een focus op drums, piano en sax. Samen met de poëtische en filmische lyrics over op zoek zijn naar jezelf tijdens nachtelijke dwaaltochten, is deze single een ideale smaakmaker voor de nieuwe, open sound van het hele album.

Op woensdag 5 oktober stelt Jim het nieuwe album met full band voor in Trefpunt Concertzaal, met de Gentse singer-songwriter Anouk Turnock als voorprogramma. Tickets zijn beschikbaar via https://www.jimcain.be/concerts

De eerste single van het album, “Nightwalker”, is nu live op alle streamingplatformen!
Pre-order van het album is mogelijk via http://jimcain.bandcamp.com.

Enjoy the songs, you’re why we sing.

20220507-IMG_6558.jpg
20220507-IMG_6554.jpg
  1. A Long Walk

  2. The Road Tells Stories

  3. Nightwalker

  4. Roman Candles

  5. Man On Wire

  6. Prodigal Son

  7. Wrong Way Home

  8. Song To A Ghost

  9. Why We Sing

  10. Carry Your Past

Michiel Vaernewyck: acoustic/electric guitar, keys, organ, harmonica, vocals
Elisa De Pauw: electric guitar, bass, piano, backing vocals
Wouter De Smet: tenor saxophone
Jo Soetaert: drums, percussie
Silke De Smedt: backing vocals
Kobe Ardui: backing vocals
Fien Druyts: backing vocals
Rianto Delrue: backing vocals

Produced by Michiel Vaernewyck
Co-produced by David De Pauw
Recorded, mixed and mastered by David De Pauw at Peacock’s Playground

Album cover shot by Filip Stevens (Image of Light)
Album artwork by MiTro Photography

20220601-IMG_7184-min.jpg
20220601-IMG_7202.jpg